Bien vieillir grâce aux cosmétiques
formulés avec des actifs de choc



Het valt niet te ontkennen dat de huid verandert naarmate de jaren verstrijken. Als hij 30, 40, 50 jaar oud is, verschijnen er tekenen van zijn evolutie. Het verliest wat van zijn glans, droogt uit en dan verschijnen er rimpels en vlekken. Is het onvermijdelijk? Niet helemaal. Als u uw huid maar goed kent, de waarschuwingssignalen herkent en weet welke de juiste actieve bestanddelen zijn, die welke de veranderingen kunnen voorkomen en tegengaan.

Wat gebeurt er in de loop der jaren met de huid?

Naarmate de opperhuid dunner wordt, vertraagt de celvernieuwing, stapelen de dode cellen zich op aan het oppervlak van de opperhuid en wordt de teint doffer. Anderzijds leiden een afname van de hydratatie van de hoornlaag, een afname van de adhesie van de corneocyten en een afname van de productie van lipiden tot droogte en ruwheid van de huid met een wijziging van de huidbarrière. Het aantal melanocyten neemt af (verlies van 10% om de 10 jaar) waardoor de beschermende rol tegen straling en het ontstaan van pigmentstoornissen afneemt.

Op de overgang tussen de lederhuid en de opperhuid:
Deze "grens" tussen de lederhuid en de opperhuid is essentieel voor de uitwisseling en communicatie tussen deze delen van de huid. De huid is zeer "golvend" wanneer zij jong is, maar wordt mettertijd vlakker, waardoor de communicatie minder doeltreffend wordt en er fijne lijntjes ontstaan.

In de lederhuid:
Fibroblasten - de cellen van de lederhuid - verliezen kwantiteit en kwaliteit. Hun aantal vermindert met de helft tussen de leeftijd van 20 en 80 jaar. Hun vorm verandert, waardoor ze minder efficiënt worden. De productie van collageen, een structureel bestanddeel van de huid, daalt elk jaar met 1%. De vezels raken gedesorganiseerd. Deze destructurering van de lederhuid, die gepaard gaat met een afname van elastine, leidt tot een verlies aan elasticiteit en vervolgens tot rimpels. Bovendien verliest de extracellulaire matrix waarin collageen en elastine zijn ondergedompeld, aan dichtheid omdat het hoofdbestanddeel ervan, hyaluronzuur (een glycosaminoglycaan), schaarser wordt. Tenslotte vermindert de bloedtoevoer van de huid en bevriest het collageen door glycatie (verstijving door suikers en oxidatie): de teint wordt dof en geel.

Gericht op de juiste actieve ingrediënten:
Moderne cosmetica vertrouwen op veilige actieve ingrediënten waarvan de doeltreffendheid wetenschappelijk is bewezen

Vitamines, de sterren van anti-veroudering :

- Vitamine PP of vitamine B3 ofNiacinamide, herstellend
Deze vitamine, die in het lichaam aanwezig is en betrokken is bij meer dan 200 enzymatische reacties in het lichaam, is betrokken bij de mechanismen van de energieproductie door de cel en dus bij het herstel van de cellen. Afhankelijk van de dosering in een cosmetisch product helpt het de barrièrefunctie van de huid te verbeteren, de hydratatie te verbeteren, de celdifferentiatie te versnellen, de genezing te bevorderen of heeft het een ontstekingsremmende werking (gunstig bij veroudering, maar ook bij acne of atopie) of een vlekkenremmende werking.

-Vitamine A( retinol en derivaten daarvan), stimulans
De molecule die door het lichaam wordt gebruikt om de celvernieuwing te bevorderen, is in feite de zure vitamine A, die alleen door dermatologen kan worden voorgeschreven. In de cosmetica vinden we dan ook moleculen die worden omgezet in vitamine A-zuur (precursoren genaamd): ingekapseld retinol, retinaldehyde, retinylpalmitaat of linoleaat, die stabieler en minder irriterend zijn.
Retinol werkt in alle lagen van de huid. Aan de oppervlakte heeft het een exfoliërende werking die helpt poriën te ontstoppen. Het stimuleert de celvernieuwing en leidt zo tot een verdikking van de opperhuid. Het heeft ook een sterke anti-oxidant werking. In de lederhuid stimuleert het de productie van collageen en elastine, verhoogt het het gehalte aan glycosaminoglycanen (GAG's) en vermindert het de afbraak van bestaand collageen. Het is dus een zeer goed anti-rimpelmiddel dat ook de homogeniteit van de teint beïnvloedt.

- Vitamine C, de supervitamine
Hoewel het aanwezig is in alle planten, met name in fruit (citrusvruchten, kiwi, acerola, enz.), is L-ascorbinezuur of vitamine C in cosmetica over het algemeen synthetisch. Aangezien de zuivere versie, die verschrikkelijk doeltreffend is, ook zeer onstabiel is, wordt het meestal gebruikt in de vorm van kuren die moeten worden gebruikt zodra het poeder met een oplossing is vermengd. In serums of crèmes wordt het gestabiliseerd, met name door suikers.

Het is een van de krachtigste anti-oxidanten. Het is zowel direct als indirect anti-radicaal, omdat het de effecten van vitamine E, een andere super anti-oxidant, reactiveert. Het stimuleert zowel de cellen van de opperhuid (de keratinocyten) als die van de lederhuid. Na twee weken behandeling kunt u de werking op de glans van de huid zien. Na een tot twee maanden gebruik wordt de werking op het huidreliëf en de vermindering van rimpels, door het stimuleren van collageen, duidelijk. Tenslotte is het, bij regelmatig gebruik gedurende drie maanden, een van de meest doeltreffende ingrediënten tegen puistjes. Het heeft dus een werking op rimpels, puistjes, huidverlichting en een stralende huid tegelijkertijd.

- Hyaluronzuur, vochtinbrenger en antirimpel
Deze complexe suiker, die overal in het lichaam voorkomt (kraakbeen, huid, ogen), is de superster van de antiveroudering en houdt tot 1000 keer zijn gewicht aan water vast; het is het meest voorkomende bestanddeel van de dermis. Maar pas op, er is niet één maar er zijn verschillende hyaluronzuren. Het heeft een hoog moleculair gewicht (grote moleculen die niet doordringen) en vormt een hydraterende film, maakt rimpels aan het huidoppervlak glad en vult ze op door zich daar te nestelen. Hyaluronzuur met een zeer laag moleculair gewicht of gefragmenteerd hyaluronzuur infiltreert verder in de opperhuid waar het wordt herkend door de cellen, die zelf meer hyaluronzuur produceren. Vervolgens instrueren ze de cellen van de lederhuid om meer collageen aan te maken. Zo vult het de lederhuidmatras aan, maakt het de huid voller en duwt het rimpels van binnenuit terug.

- Fruitzuren, meerstammig
Ook AHA genoemd voor alpha-hydroxy-zuur, zijn dit zuren die, zoals ze aangeven, zijn afgeleid van vruchtensuikers: appels voor appelzuur, suikerriet voor glycolzuur, druivensap voor wijnsteenzuur, citroenen en citrusvruchten (citroenzuur), gefermenteerde melk (melkzuur), maar ook bittere amandelen, honing, enz. De meest gebruikte zijn glycolzuur en melkzuur, die een bijzonder vermogen hebben om in de huid door te dringen.

Verfijnde huidtextuur, glans, vermindering van puistjes, rimpels en acne littekens... hun werkingen zijn veelvoudig. Zij hebben een hydraterend vermogen omdat zij een deel van de keratine van de huid omzetten in aminozuren, essentiële bestanddelen van ons natuurlijke hydratatiesysteem, waardoor de huid zachter, gladder en stralender wordt. Fruitzuren hebben ook een exfoliërende werking omdat ze de cohesie van de cellen van de hoornlaag verminderen, waardoor de afschilfering versneld wordt en de opperhuid dus beter celvernieuwt. In de lederhuid, in een kuur van ten minste een maand, helpen zij de omgeving van de cellen te reconstitueren (hyaluronzuur, collageenproductie...), wat ondiepe rimpels helpt glad te strijken. De kleinere, vooral glycolzuur, kunnen irritatie en fotosensibilisatie veroorzaken. De gevoelige huid geeft de voorkeur aan polyhydroxyzuren (PHA), zoals gluconolacton, die beter worden verdragen.

- Anti-oxidanten, beschermers
Deze stoffen, die in bijna alle planten voorkomen (groene thee, druiven, rode vruchten, citrusvruchten), helpen hen zich te verdedigen tegen agressies van buitenaf (koude, hitte, UV...) en van binnenuit (stress, oxidatie). Polyfenolen, resveratrol, co-enzym Q10, vitamine C en E maken deel uit van deze grote familie. Door hun vrije radicalen bestrijdende werking beschermen zij de huid tegen oxidatie en vertragen daardoor haar veroudering. Maar naast het feit dat zij de sleutelmoleculen zijn in de preventie van veroudering, heeft men ontdekt dat zij anti-glycatie, fibroblast stimulerende (en dus collageen, elastine...) en depigmenterende eigenschappen hebben.

- Peptiden, boodschappers
Deze ketens van aminozuren, waaruit eiwitten zijn opgebouwd, zijn van nature aanwezig in de huid. Dipeptiden, tripeptiden... hexapeptiden of polypeptiden, het aantal aminozuren waaruit ze bestaan bepaalt hun naam. Zij fungeren als boodschappers en binden zich aan bepaalde celreceptoren om van hun kant verschillende acties in gang te zetten. Sommige stimuleren de celvernieuwing, andere leiden tot de synthese van collageen en elastine, en weer andere zijn vochtinbrengend of verzachtend, of zelfs anti-glycatie. Argireline, een hexapeptide, vermindert expressierimpels. Proline bevordert de collageensynthese... Kortom, de mogelijke effecten zijn talrijk, aangezien bijna elke peptide een specifieke werking heeft. Zeer duur om te produceren, zijn ze effectief in zeer kleine doses. 

- Calcium, een verrijking
Ons lichaam bestaat voor 2% uit calcium, een mineraal dat essentieel is voor het lichaam en vooral voor onze botten. Het heeft ook een versterkende rol in de huid. De hoeveelheid calcium in de opperhuid neemt echter af, vooral na de menopauze, en de huid wordt kwetsbaarder. Het calcium in cosmetische producten helpt de epidermale barrière bijeen te houden. Het helpt de huid zich te verdedigen tegen agressies van buitenaf en minder doorlaatbaar te zijn voor allergenen en microben. Bovendien bevordert calcium het transport van water door de epidermis en dus een betere hydratatie.

Om verder te gaan, vertelt Pauline Hauchecorne, onze Directeur Wetenschappelijke Communicatie en Medische Bezoeken, welke actieve bestanddelen u naargelang van uw behoeften kunt gebruiken.

Welk actief ingrediënt voor elk teken van huidveroudering?

Uitdroging : 

De barrièrefunctie van de huid is aangetast, waardoor de huid meer doorlaatbaar wordt. De waterverdamping neemt toe, wat onmerkbaar waterverlies (IWL) wordt genoemd, en de huid raakt gedehydrateerd.
- Wij vertrouwen op vochtinbrengende actieve ingrediënten zoals hyaluronzuur met een hoog moleculair gewicht, dat een onzichtbare, met water gevulde barrière vormt om het verschijnen van TIA's te verminderen en de huid te hydrateren. Deze molecule heeft het vermogen om tot 1000 maal zijn gewicht in water vast te houden.

Droge en ruwe huid:
De hydratatie van de hoornlaag en de productie van lipiden nemen af, de cohesie tussen de corneocyten is minder goed en bijgevolg wordt de barrièrefunctie van de huid gewijzigd.

- Wij kiezen herstellende actieve bestanddelen zoals niacinamide, ceramiden of boters en oliën die de huid voeden en aanvullen om de barrièrefunctie te herstellen. Hyaluronzuur kan ook worden gebruikt om de huid diep te hydrateren.

Doffe teint: Herhaaldelijke blootstelling aan UV-stralen van de zon, vervuiling of een slechte levensstijl (stress, roken, alcohol, enz.) produceren oxiderende vrije radicalen die de huidcellen beschadigen. Tegelijkertijd vertraagt de celvernieuwing, stapelen de dode cellen zich op aan het oppervlak van de opperhuid en wordt de teint doffer.
- Wij kiezen voor vitamine C, die dankzij zijn antioxiderende eigenschappen essentieel is voor de celvernieuwing, om de huid weer te doen stralen.
- Vitamine E, een vrije-radicalenbestrijder, beschermt de huid tegen oxidatie.
- Fruitzuren zoals glycolzuur of melkzuur, met hun exfoliërende eigenschappen, stimuleren de vernieuwing van de opperhuid en verhelderen de teint.
- Wij nemen een dagelijkse UV-bescherming in onze routine op om fotoveroudering tegen te gaan.

 

Rimpels en fijne lijntjes :
Uitdrogingslijntjes, expressielijntjes of verouderingsrimpels, rimpels zijn een van de eerste zichtbare tekenen van huidveroudering, vooral in het gezicht.

- Uitdrogingslijntjes worden veroorzaakt door een slechte hydratatie van de huid en verschijnen als eerste.

- Expressierimpels zijn oppervlakkige rimpels die over het algemeen voorkomen op plaatsen die door de spieren van het gezicht worden gebruikt: de buitenste ooghoek (kraaienpootjesrimpels), het voorhoofd en tussen de wenkbrauwen (fronsrimpels), en de mondhoeken. Aangezien de huid in de loop van de tijd haar elasticiteit verliest, gaan deze plooien, die altijd hetzelfde zijn, uiteindelijk het huidweefsel markeren.

- De diepere verouderingsrimpels houden verband met huidverslapping, verlies van teint en stevigheid van de huid, alsmede met de effecten van externe verouderingsfactoren zoals de zon. Dit zijn bijvoorbeeld de rimpels van de nasolabiale plooi, de rimpels van de hals en de rimpels van het decolleté.

- Er wordt gebruik gemaakt van hyaluronzuur met een hoog moleculair gewicht dat aan het huidoppervlak een gladmakend en plumping effect heeft. Het vormt een onzichtbare, waterabsorberende barrière en vermindert rimpels en fijne lijntjes.
- Retinol vermindert de zichtbaarheid van fijne lijntjes en rimpels door de productie van nieuw collageen te stimuleren en het aantal fibroblasten en keratinocyten, die met het ouder worden afnemen, te verhogen.
- Vitamine C of peptiden stimuleren de collageensynthese en helpen rimpels te verminderen.
- Essentiële vetzuren en ceramiden, die de huidbarrière helpen versterken, vullen rimpels op

 

Verlies van dichtheid, verslapte huid :
Met de tijd en hormonale veranderingen vertraagt de synthese van de essentiële bestanddelen van de huid: hyaluronzuur en collageen, belangrijke moleculen in het steunweefsel van de huid, worden schaarser. De architectuur van de huid wordt kwetsbaarder, verliest aan dichtheid, wordt losser en minder bestendig.
- Wij opteren voor een retinolbehandeling die, door het stimuleren van de fibroblasten en de collageensynthese, de huid gladder en dichter maakt.
- hyaluronzuur met een laag moleculair gewicht is een belangrijk bestanddeel van de Extra Cellulaire Matrix (ECM) en is een sleutelelement in het behoud van de huiddichtheid.

 

Verlies van elasticiteit en stevigheid
Na verloop van tijd vertraagt de productie van collageen en elastine in de lederhuid, wat leidt tot een vermindering van de stoffen die de huid elastisch maken, met name elastine.
- We gebruiken peptiden die de huid verstevigen en elastischer maken door de synthese van collageen en elastine te stimuleren
- Retinol, dat de productie van fibroblasten, hyaluronzuur, collageen en elastine stimuleert, herstelt de soepelheid en elasticiteit van de huid
- Hyaluronzuur met een laag moleculair gewicht zal ook uw bondgenoot zijn. Dankzij zijn geringe omvang dringt het gemakkelijk door in de verschillende lagen van de huid, absorbeert het water en stimuleert het de fibroblasten die de huid soepel houden.

 

Pigmentvlekken :
Met de leeftijd stapelt zich melanine op, het pigment dat verantwoordelijk is voor de kleur van de huid, vooral op plaatsen die vaak aan de zon zijn blootgesteld (gezicht, rug van de handen, décolleté). Bij blootstelling aan de zon ontstaan pigmentstoornissen in de vorm van bruine vlekken.
- Wij beschermen onze huid tegen de zon vóór elke blootstelling en geven de voorkeur aan dagverzorgingsproducten met een zonbeschermingsfactor
- Wij kiezen voor vitamine C vanwege zijn antioxiderende en vrije radicalen bestrijdende eigenschappen die de huid beschermen tegen schade door de zon. Dankzij het vermogen om de activiteit van melanocyten die melanine produceren te reguleren, verzwakt het bestaande puistjes en voorkomt het het ontstaan van nieuwe puistjes.
- Peptiden zijn in staat de melanogenese (melaninevorming) te remmen en daardoor de huid lichter te maken en puistjes te verminderen.
- Fruitzuren, zachte exfolianten, verzachten eveneens puistjes.
Pas encore inscrit(e) à notre newsletter ?
-15% korting op je eerste bestelling!
Wettelijke informatie
Uw e-mailadres wordt door Laboratoire SVR verwerkt om u onze nieuwsbrief en onze commerciële aanbiedingen toe te sturen. U hebt het recht op toegang tot, rectificatie, verwijdering, verzet en beperking van de verwerking van uw persoonsgegevens, het recht op overdraagbaarheid van uw persoonsgegevens en het recht om richtlijnen vast te stellen betreffende het lot van uw gegevens na uw overlijden. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie.
Gratis levering
Gratis levering
vanaf 50€ van aankoop
3 gratis monsters
3 gratis monsters
uit een selectie van producten
Consumentendiensten
Consumentendiensten
hello@svr.com
Wijze van betaling
Wijze van betaling
Visa, MasterCard,
Amex, PayPal, Apple Pay, Klarna
Votre panier 0
  • TOPIALYSE REINIGINGSOLIE 55ML GRATIS

    60,00 €
  • PHYSIOPURE SCHUIMENDE GEL 50ML

    90,00 €
(soit x)
- +
Delete
Ja Geen
vertaling ontbreekt: en.cart.samples_label
Uw mand is leeg: het is tijd om hem te vullen!
U zult ook graag
SEBIACLEAR Actieve Gel
SEBIACLEAR Actieve Gel
40 ml
16,90 €
[B3] Essence Hydra
[B3] Essence Hydra
150ml
29,50 €